måndag 14 mars 2011

Längtanstorpet..

Tog igen den missade sömnen, och sov tolv timmar inatt.
Så nu kanske jag klarar att få ihop nåt om det här med Längtanstorpet.
Jag har letat, kollat annonser, frågat folk.. letat 'mitt' ställe, Längtanstorpet, huset där jag äntligen ska få landa och peta ner fötterna stadigt i jorden.
Lite krångligt i och med att det är hyra jag vill, inte köpa. Men att jag vill hyra på lååång tid, och få Lottifiera om jag vill, sånt som inte innebär ingrepp som inte går att göra ogjorda.
Måla om, tillexempel. Småsaker, men som gör mycket för känslan av att det är ens eget HEM.

Dessutom ville jag ha ett ställe där det finns möjlighet att ha höns, och gärna en liten näve får också. Det skulle vara lite för sig själv, utom synhåll för grannar (men inte helt öde och ensamt på en fjälltopp), men med bra människor inom rimligt avstånd.
Det skulle gå att värma med ved, men finnas el också.. vill inte frysa ihjäl för att jag blir jättesjuk i några dygn, och vill gärna kunna ladda mobilen, använda datorn.. ja, ni vet.


Och så hände det sig att en vän tog en skidtur, och stannade och fotograferade det obebodda grannhuset, åttahundra meter längre in efter 'sin' väg. Vid vägs ände.
Där var det ju! Mitt längtanstorp!

Och ja, jag får hyra det! Det behövs lite renovering (bland annat några bjälkar som ska bytas) innan jag kan flytta in.. men sen, så!

Hmm.. jag lyckades inte få bilderna där jag ville ha dem.. jaja, de får väl ligga där högst upp, då.
Jag lär mig väl med tiden. :)Lev mjukt
/Lotta

1 kommentar: