söndag 29 maj 2011

Odlingsglädje!


Det är inte direkt så att jag har några jätteland. Än så länge ryms allt i några gamla rostiga spannar, en zinkbalja, en pallkrage.. och så de där två svarta liggande plastsäckarna där en hoper nyss omskolade växter står i sina krukor och pytsar. Det där sista är nog inte helt optimalt. Men det var det bästa jag hade att erbjuda dem just då.

Ska försöka få till några tillfälliga växthus av byggplast, med nåt slags regelverk av trä. Jätteenkla, bara som uppochnervända lådor (kaaaanske med öppningsbart tak), som jag kan ställa över de växter som har störst behov av skydd och värme. Chili, paprika, tomater och kanske basilikan.

Idag ska det bli en pallkrage till! Den ska få gul lök i sig. Och inomhus har ryska dragonfrön fått komma ner i jord. Rysk är inte lika smaskens som fransk, men tåligare. Och med tanke på hur bevandrad jag är i det här med odlande så är 'tålig' nåt att gilla. (Och med tanke på hur jag är i köket så gör det antagligen ingen större skillnad i slutänden om jag lagar maten med rysk dragon eller fransk...)

Vad glad jag är att jag äntligen fann mina frön i förrgår!
De var förstås i en av de allra första kartonger som bars in från förrådet. En såndär kartong som jag tittat ner i och tänkt 'nej, de där grejerna är för svåra att hitta en plats för än så länge', och sen glömt bort. För fröna var förstås i ett av kartonginnehållets undre lager.

Bortskämd och välsignad är jag också! En vän kom och hälsade på. Ur bilen plockades tre spadar, ett lite litet spett, en liten skottkärra, en bågsåg, en yxa, en säck torv, en liten korg, några lerkrukor.. en flaska lysfotogen till dasslyktan.. 'försöker minnas allt' ..och genomskinlig plast som odlingarna kan värma sig i. :D

Och igår fick jag fem tomatplantor av en annan vän.
Och jag vet att jag kommer att få en lie av en tredje.

Hur bra får man ha det?

*

Just nu har jag dessutom en gäst i Längtanstorpet. Brorsdottern Elin är på besök några dagar. Myyyyyyyys!

Bilden: De samlade odlingarna. Förutom att spannarna som står just där är tomma och väntar på varsin tomatplanta, och två spannar med små plantor i står på ett annat ställe. Och de där lökfröna jag pratade om tidigare i inlägget har fått sin pallkrage och sin jord, så nu ÄR det två pallkragar. Ju. Som synes. Jippie!

Lev mjukt (sommaren är på gång!)
/Lotta

1 kommentar:

  1. Så fint, så fint!
    Och vad härligt att läsa att allt är, inte bara bra, utan så himla jätteBRA!

    SvaraRadera