torsdag 23 juni 2011

Jag har.......den vackra blomman som är på första bilden. Små små små blommor ihop. Andra bilden visar dess blad. Vad äääär det för nåt?
...fingerborgsblomma.
...en grodis. ÄR de egentligen så lustiga att se? Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den saken. Lite söta är de, men det är nog mest för att de är så himla små. Men lustiga?
...och rallarrosor (mjölkört), så att jag ska känna mig hemma här i Lilla Norrland fastän jag flyttat så långt söderut.

Jag tycker för den delen att det är lite kul att jag hittade mitt Längtanstorp just i ett område som kallas så. Lilla Norrland (upptäckte det för en vecka sen eller så, när jag bläddrade i nån informationsbroschyr om området). Det känns bara ännu mer som att det verkligen blev RÄTT!

*

Det regnar och regnar.
Lillskrotan har lite problem med den av timmerbilar och maskiner sönderkörda grusvägen, så jag funderar på att ta några dagars semester nånstans där man inte löper lika stor risk att bli inlerad (den somriga motsvarigheten till insnöad).
Isåfall - om jag åker på semester - så blir det LOPPIS på lördag!
Tycker jag mig fynda så kommer bilder på pryttlarna inom kort.

Lev mjukt (och var rädda om er, och varandra)
/Lotta

2 kommentarer:

 1. Loppisen väntar ivrigt på dig! //Sören-Lovisa

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det är en Flädervänderot, Valerianaceae.
  I Sverige finns 2 släkten o 6 arter.
  Beroende på var du hittade den för det kan också vara läkevänderot.
  Valeriana officinalis.Bägge två innehåller glykosider men mest koncentrerad i läkevänderoten. Milt lugnande o aptitdämpande o kramplösande. Man använder rotklumparna.
  Nu när du flyttat så långt hemifrån så borde du önska dig en riktigt bra flora :-)
  Jag brukar gräva upp någon planta o ha i trädgården eftersom jag tycker att de är så vackra o så gillar jag doften också.
  Allt gott ! Allin

  SvaraRadera