söndag 14 mars 2010

Förberedelser...

Det kretsar mycket runt magen nu. Nästan som att vara gravid, men inte med ett barn utan med mig själv. På nåt vis. Magen försvinner, och ett nytt JAG föds. Som aldrig riktigt har funnits förut.
Ett plattmagejag. Jag som har varit överviktig hela mitt vuxna liv.

Jag går omkring och stryker på magen. Spänner och slappnar av i magmusklerna. Liksom känner på magen från alla håll och kanter jag kommer åt. Kanske tar jag farväl?

Tre dagar kvar till operationen, och jag förbereder.
Laddar kamerans batterier, och mp3spelarens. Fyller spelaren med skön musik. Tvättar kläder. Letar bra, lätt (att hålla i) bok.
Borde antagligen fundera på vilka saker jag behöver när jag kommer hem igen, och se till att de är i rätt höjd och lätta att komma åt.. men det känns för abstrakt - jag får ringa en vän när jag väl är hemma, och be den komma och hjälpa mig att flytta om saker och ting.
Jag kommer att bli borta ungefär en vecka. Först på sjukhuset, tills de dragit drän och sett att jag funkar och håller. Och sen hos pappa, tills det känns som att jag både vågar och klarar att vara ensam. Tuni får stanna hos pappa en vecka extra, om jag inte känner mig extremt superduperpigg och aktiv... och det tror jag ärligt talat inte.

Som sagt, livet kretsar kring magen just nu. Kanske inte jätteintressant att läsa, om man inte själv ska göra eller har gjort en liknande operation. Men jag skriver ju inte för nån annan. Jag skriver för mig.

Lev mjukt, mina fina!
/Lotta

2 kommentarer:

  1. Om det är någon gång man ska skriva om det man själv tänker på så är det väl på sin egen blogg??!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ingla: Hmm.. jag är lite lur på att du har rätt där...

    SvaraRadera